Dégustations au saveurs des Îles de la Madeleine Un voyage aux Îles de la Madeleine, ça vous tente ? Slow Food Montréal vous propose une visite culinaire hors du commun dans le prochain 5 à 7 Slow. Au menu : Mini galette de morue avec mayonnaise épicée Bouchée de maquereau fumé du Fumoir … [Read more...]
Paolo Di Croce Visits the Hot and Spicy Food Festival
“Let’s start to wash our own tomatoes,” Paolo Di Croce implored his audience last Sunday at the Harbourfront’s Hot and Spicy Food Festival. The Executive Director of Slow Food International was speaking about an experience that he’d had at a market in Australia. He described two displays of … [Read more...]
Assemblé Générale de Slow Food Montréal le 2 octobre
Chères amies, chers amis, Slow Food Montréal tiendra son Assemblée générale 2011 le dimanche 2 octobre prochain, à l’UQÀM. Nous ne pouvons que répéter l’importance à tous les membres de se présenter à cette rencontre pour faire le point sur la dernière année et sur les actions à venir. De … [Read more...]
Slow Food Edmonton: Preserved Fruits and Pickles this Fall!
Back to our Prairie Roots and Fruits! Johwanna Alleyne offered two canning bee workshops this fall and both were big hits! … [Read more...]
What are you Preserving this Winter and Lacy’s Wicked Fresh Salsa!
Send us a photo of what you are canning and preserving this fall and we will post them in a collage! [More...] Slow Food Canada wants to peek into your Canadian kitchens this fall to see what you are preserving for the Winter, particularly any traditional regional recipes that have been handed … [Read more...]
Slow Food Toronto: Picnic at the Brick Works 2011
Fifth Annual Picnic at the Brick Works Sunday, October 2, 2011 Noon – 4pm Join us in celebrating the season’s bounty! For the fifth year in a row, we’re putting the spotlight on local growers, ranchers, fishers and artisans so gather your friends and family and prepare for … [Read more...]
Slow Food Toronto: Hot & Spicy Food Festival 2011
Slow Food is the HOT Idea Slow Food Toronto is grateful for Harbourfront's support in connecting our movement with the diverse cultural communities of Toronto, as part of the Hot & Spicy Food Festival. Paolo di Croce, Secretary-General of Slow Food International, will be the … [Read more...]
Slow Food Montréal : Événement d’août chez Jardins Sauvages
Événement d'août aux saveurs forestières. Slow Food Montréal est fier de s’associer à La Table des jardins sauvages et ses propriétaires : le coureur des bois et cueilleur de champignons François Brouillard et la chef Nancy Hinton. Cela fait longtemps que nous désirons faire une activité en … [Read more...]
Mara Jernigan’s On the Slow Food Snail Trail continues east of the Rockies….
This article was first published on www.eatmagazine.ca Our two days in Calgary were action packed and inspiring. We arrived on time for lunch at one of my favourite restos in Canada, The River Cafe. That afternoon, SAIT culinary instructor Andrew Hewson and Slow Food Calgary Convivium Leader, … [Read more...]
COMMUNIQUÉ (Québec) – Slow Food Montréal déçu du Livre vert
COMMUNIQUÉ Mercredi 8 juin 2011 – Montréal Slow Food Montréal est déçu par la publication du livre vert déposé par le ministre Pierre Corbeil en ce mardi 7 juin 2011. En effet, ledit document ne fait mention que de quelques grands principes sans mesure ou orientation concrète. Il est … [Read more...]
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