Edmonton, Canada 10 June 2012 Slow Food Canada’s conference held in Edmonton in May has been hailed a success by national delegates.
Slow Food Canada executive member, Michael Howell, was one of 30 delegates to experience the four-day showcase of Alberta regional cuisine through farm tours, meetings with local producers and chefs, visits to local farmers’ markets, and the sell-out Roots, Shoots, and Garden Boots conference gala.
‘After spending my time in Edmonton at this conference, I have a whole new appreciation for the incredible food culture here,’ Mr Howell said.
Conference organiser, Valerie Lugonja, also praised the conference and the collaboration of local growers and chefs.
‘The conference was a huge success and raised $8,275 for Slow Food Canada,’ Ms Lugonia said.
‘Our team of chefs at the gala were amazing. The front of house staff was incredible. The food from our local producers was outstanding. I see active collaboration as the unique signature of our local Edmonton food community.’
For interview requests and further information, please contact:
Valerie Lugonja Valerie@slowfoodedmonton.ca 780 456-5073
Edmonton, Canada, le 5 juin 2012. La conférence Slow Food Canada tenue en mai à Edmonton est saluée comme un succès par les délégués nationaux
Membre exécutif de Slow Food Canada, Michael Howel était un des 30 délégués à expérimenter la vitrine de 4 jours de la cuisine régionale albertaine par le biais de visites de fermes, de rencontres avec les producteurs et chefs locaux; et du gala conférence braderie Racines, Pousses et Bottes de jardin.
« Après avoir consacré mon temps à Edmonton pour cette conférence, j’ai une toute nouvelle appréciation de l’incroyable culture alimentaire d’ici » dit monsieur Howel.
L’organisatrice de la conférence, Valerie Lugonia, louange aussi la conférence et la collaboration des cultivateurs et chefs locaux.
« La conférence a été un énorme succès et a rapporté 8 275 $ pour Slow Food Canada » dit madame Lugonia.
« Notre équipe de chefs au gala était impressionnante. L’armée de personnel était incroyable. La nourriture de nos producteurs locaux était exceptionnelle. Je vois cette collaboration active comme la signature unique de notre communauté de la nourriture locale à Edmonton. »
—
Contact pour plus d’information et entrevues:
Valerie Lugonja Valerie@slowfoodedmonton.ca 780 456-5073