Slow Food Canada at the Canadian Chef’s Congress!
~The Raw & The Cooked~
A Slow Food Taste Workshop in Defence of Canadian Raw Milk Cheese
Although legal when aged 60 days, artisanal raw milk cheese in Canada continues to be threatened by obsessive health regulations and a one size fits all system that promotes large scale industrial production. In this signature Slow Food Taste Workshop, you’ll hear from a panel of experts and artisans and taste some of the best raw milk cheese Canada has to offer. Learn the difference between raw milk cheese and heat-treated, find out how terroir, feed and animal breeds make a difference in flavor, and sign the Slow Food Manifesto in Defense of Raw Milk Cheese.
Sunday September 12th, 4 PM in the St. Anne’s Garden Club building
Le Cru et le `Cuit`
Un Atelier du Goût de Slow Food sur la défense du fromage canadien au lait cru.
Même si légal lorsqu`âgé de 60 jours, le fromage artisanal canadien au lait cru continue d`être menacé par des réglements de santé obsessifs et un système qui favorise la production industrielle à grande échelle. Dans cet Atelier du Goût de Slow Food, il y aura une discussion par un panel d`experts et d`artisans et une dégustation de quelques uns des meilleurs fromage au lait cru du Canada. Apprenez la différence entre le fromage au lait cru et celui traité à la chaleur, découvrez comment terroir, alimentation et races animales affectent la saveur du produit. De plus, vous aurez l`occasion de signer le Manifeste de Slow Food pour la défense du fromage au lait cru.
Dimanche le 12 Septembre à 16 heures au St. Anne`s Garden Club à Providence Ferme, Duncan.