Bra, August 13 2012
Bra, 13 aout 2012
Since 1996, every two years, Slow Food members from the whole planet Earth meet at Terra Madre and Salone del Gusto. The Terra Madre food community delegates represent their community and exchange the information, experiences and expert knowledge. For the first time this year, Terra Madre and Salone del Gusto will be open to public and delegates from over 130 countries selected by Slow Food will join the 200,000 expected visitors to attend this world meeting.
From October 25-29, around 70 delegates from Slow Food Canada will gather in Turin, Italy at Salone del Gusto and Terra Madre. This gathering is one of the world’s most important events that will represent diverse food cultures dedicated to sustainability and biodiversity that supports good, clean and fair food. This year’s delegation—a group of individuals proposed by each convivium to the members of the executive board will represent Canadian Terra Madre communities.
It is difficult to choose only 65 delegates to represent this vast country from sea to sea. Representing a food community to share passion and knowledge with other participants is a special honour.
Salone del Gusto and Terra Madre will welcome beekeepers form Hautes-Laurentides in Quebec, urban agriculture promoters from Vancouver, farmers from the Prairies and Nova Scotia, winemakers from the Okanagan Valley and Prince Edward County, a indigenous communities from Kelowna and many others, as well as film festival organizer from Halifax, food educators from different places, to name a few, Halifax, Vancouver, Toronto, chefs from Calgary, Lake Louise, Vancouver Island and representative from a Edmonton university. From farming and fishing communities to food educators, food producers, youths and chefs: all sectors of the food movement will participate in this extraordinary event.
Canada at Salone del Gusto and Terra Madre in figures:
28 communities
46 producers and educators
16 cooks
7 youth representatives and students
To learn more about the communities, click here.
The programme of the event is available here.
The programme of the conferences is available here.
Entrance tickets to the payable events are available here.
A chaque 2 ans depuis 1996, les membres de Slow Food du monde entier se rencontrent à Salone del Gusto et Terra Madre. Les délégués des communautés Terra Madre de la nourriture représentent leur communauté et échange de l’information, des experiences et l’expertise de leurs connaissances. Pour la première fois cette année, Terra Madre et Salone del Gusto sera ouvert au public et des délégués de 130 pays sélectionnés par Slow Food joindront les 200 000 visiteurs attendus pour assister à cette rencontre mondiale.
Du 25 au 29 octobre, environ 70 délégués de Slow Food Canada se réuniront à Turin, en Italie au Salone del Gusto et Terra Madre. Ce rassemblement est l’un des évènements le plus important au monde qui représente la diversité des cultures alimentaires dédiées à la durabilité et la biodiversité soutenant la nourriture bonne, propre et juste. La délégation de cette année, un groupe d’individus proposé par chaque convivium leader au membres du Comité Exécutif représentera les communautés Terra Madre canadiennes.
Il est difficile de choisir seulement 65 délégués pour représenter ce grand pays d’un océan à l’autre. Représenter une communauté de la nourriture pour partager passion et connaissances avec les autres participants est un honneur.
Salone del Gusto et Terra Madre accueilleront des apiculteurs des Hautes-Laurentides au Québec, des agriculteurs urbains de Vancouver, des fermiers des Prairies et de la Nouvelle- Ecosse, des vignerons de la vallée de l’Okanagan et de Prince Edward County, une communauté indigène de Kelowna et beaucoup d’autres. Aussi, une organisation d’un festival de film d’Halifax, des éducateurs alimentaires de différents endroits, pour ne nommer que quelqu’un, Toronto, Vancouver, Halifax, chefs from Calgary, Lac Louise, l’ile de Vancouver et un représentant d’une université à Edmonton. De l’agriculture aux communautés de la peche durable, des éducateurs de l’alimentation aux producteurs alimentaires, jeunes et chefs : tous les secteurs de l’alimentation participeront dans cet évènement extraordinaire.
Canada au Salone del Gusto et Terra Madre en chiffres :
28 communautés
46 producteurs & éducateurs
16 chefs
7 représentants de la jeunesse & étudiants
Pour en apprendre plus sur les communautés.
La programmation de l’évènement est disponible ici.
Le programme des conferences est disponible ici.
Les billets pour les évènements payants sont disponibles ici.