Chères amies, chers amis, Slow Food Montréal tiendra son Assemblée générale 2011 le dimanche 2 octobre prochain, à l’UQÀM. Nous ne pouvons que répéter l’importance à tous les membres de se présenter à cette rencontre pour faire le point sur la dernière année et sur les actions à venir. De … [Lire plus...]
Slow Food Edmonton: Preserved Fruits and Pickles this Fall!
Back to our Prairie Roots and Fruits! Johwanna Alleyne offered two canning bee workshops this fall and both were big hits! … [Lire plus...]
What are you Preserving this Winter and Lacy’s Wicked Fresh Salsa!
Send us a photo of what you are canning and preserving this fall and we will post them in a collage! [More...] Slow Food Canada wants to peek into your Canadian kitchens this fall to see what you are preserving for the Winter, particularly any traditional regional recipes that have been handed … [Lire plus...]
Slow Food Toronto: Picnic at the Brick Works 2011
Fifth Annual Picnic at the Brick Works Sunday, October 2, 2011 Noon – 4pm Join us in celebrating the season’s bounty! For the fifth year in a row, we’re putting the spotlight on local growers, ranchers, fishers and artisans so gather your friends and family and prepare for … [Lire plus...]
Slow Food Toronto: Hot & Spicy Food Festival 2011
Slow Food is the HOT Idea Slow Food Toronto is grateful for Harbourfront's support in connecting our movement with the diverse cultural communities of Toronto, as part of the Hot & Spicy Food Festival. Paolo di Croce, Secretary-General of Slow Food International, will be the … [Lire plus...]
Slow Food Montréal : Événement d’août chez Jardins Sauvages
Événement d'août aux saveurs forestières. Slow Food Montréal est fier de s’associer à La Table des jardins sauvages et ses propriétaires : le coureur des bois et cueilleur de champignons François Brouillard et la chef Nancy Hinton. Cela fait longtemps que nous désirons faire une activité en … [Lire plus...]
Mara Jernigan’s On the Slow Food Snail Trail continues east of the Rockies….
This article was first published on www.eatmagazine.ca Our two days in Calgary were action packed and inspiring. We arrived on time for lunch at one of my favourite restos in Canada, The River Cafe. That afternoon, SAIT culinary instructor Andrew Hewson and Slow Food Calgary Convivium Leader, … [Lire plus...]
COMMUNIQUÉ (Québec) – Slow Food Montréal déçu du Livre vert
COMMUNIQUÉ Mercredi 8 juin 2011 – Montréal Slow Food Montréal est déçu par la publication du livre vert déposé par le ministre Pierre Corbeil en ce mardi 7 juin 2011. En effet, ledit document ne fait mention que de quelques grands principes sans mesure ou orientation concrète. Il est … [Lire plus...]
Avis de décès : Carl Witchel, ardent défenseur de Slow Food, n’est plus.
Un grand gastronome nous a quitté! // A great gastronome disapears! Chers membres et amis de Slow Food Montréal, // Dear members and friends of Slow Food Montréal, C’est avec grand regret que nous avons appris le 30 avril, le décès de Monsieur Carl Witchel, grand défenseur du Slow Food. // It is … [Lire plus...]
All Aboard the train! The Ultimate Slow Travel!
I hope you will follow me as I travel across Canada as far as the Vallee de la Batiscan to the Slow Food Canada Meeting from Friday April 1st to Tuesday April 19th. For more than ten years I have been volunteering for Slow Food and this year I decided that I want to take the time to … [Lire plus...]